Med brukshundklubbar i fokus

Välkommen till vår blogg! Här kan du hitta det mesta som är värt att veta om brukshundklubbar och vad dessa har att erbjuda dig som hundägare. Vi skriver utifrån våra egna intressen och erfarenheter och riktar oss till både gamla och nya hundägare.

Om klubbarna och deras arbete

På vår blogg kan du bland annat läsa om vad en brukshundklubb är och varför så många hundägare väljer att engagera sig inom dessa. Det är kanske lätt att tro att det bara är en klubb för de mest ambitiösa hundtränarna och deras tjänstehundar, men vi försöker göra alla uppmärksamma på att klubbarna har något för alla hundägare. Vi kikar också närmare på vad Svenska Brukshundklubbens bakgrund och syften är. Visste du till exempel att organisationen först bildades i samband med första världskriget? Eller att SBK har fått i uppdrag av regeringen att kvalitetssäkra assistanshundar och deras träning? Allt detta, och mycket mer, kan du läsa om här på bloggen.

Friska och glada hundar

Brukshundklubbar verkar för att alla hundar ska få leva goda och givande liv, samt att hundägare ska känna sig stöttade i sin träning och samlevnad med hunden. Vi anser att detta arbete är ovärderligt, och sprider därför gärna ordet vitt och brett om hur mycket ett medlemskap i en brukshundklubb kan ge. Förutom att verka för god avel brukar dessa klubbar också arrangera spännande tävlingar, vilket du kan läsa mer om i våra inlägg. Där kan du få reda på mer om vad de olika hundsporterna innebär, samt hitta tips på hur du själv kan delta. Innan man själv testat på en sport kan den kännas svår eller otillgänglig, men vi vill uppmuntra alla att våga testa allt som klubbarna kan bjuda på i tränings- och tävlingsväg. Alla hundägare kan verkligen vinna på att utforska och utnyttja alla program som brukshundklubbarna står till buds med.